Ahmad Rizal 's FotoPage

By: Ahmad Rizal Maharam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Saturday, 27-Jan-2007 01:14 Email | Share | | Bookmark
Banjir Gelombang Pertama

tepi umah
umah den dah naik air
dari tepi jln
View all 9 photos...
last december,umah kat kesang pun naik air gak.air naik sampai dapur,ruang tamu tak kene.2 hari pertama,air jernih.limpahan air sungai.tapi hari yg seterusnya air dah mula kotor.masa mula2 air jernih,nampak segala binatang berenang2 especially ular ngan katak.


Monday, 18-Dec-2006 02:42 Email | Share | | Bookmark
MMU climbing comp (terbuka Selangor)

faiz relax
jantungku berdegup kencang seperti kenderaan mau perang
the crowds
View all 16 photos...
last weekend (16-17/12/2006),aku compete dalam comp nih.organize by OARS MMU,persatuan mendaki selangor.venue kat kompleks sukan puchong.route setter special import from JB.arin dan kengkawan yg set route.qualifying arin bagi can kat sume,novice lelaki 16 org sampai top.men's open 6 org top termasuk aku hehehehe.pastu final amik ubat,takde sorg pun sampai top utk kategori men's open ngan novice.women's novice ade sorg sampai top,women's open takde qualifying sebab tak ramai final.alhamdullillah placing aku no 3,terkucil kat awal sebab salah baca route hehehehe.papepun aku dapat bagi clean route tu on second try.


Tuesday, 5-Dec-2006 01:41 Email | Share | | Bookmark
My Wall & My Climbing Stuff

my home wall
faiz try route
aku pun try
View all 9 photos...
aku baru je menyiapkan home wall aku merangkap boulder wall,tinggi dalam 12 feet (3 standard plywood) lebar 8 kaki dan overhang 45 deg.projek ni aku buat sorg dalam 2 minggu sampai last skali nk naikkan wall baru mintak tolong faiz.tak larat beb nk angkat 3 plywood 18mm thick.aku support wall ngan wire rope,anchor pakai 10mm wall plug.baru ade 3 route sbb hold atk cukup lagi.skang ni second phase projek.buat handhold sendiri pakai kayu .dah siap skit tapi tak pasang lagi.hopefully dgn ade wall ni,aku dapat improve climbing technique aku.


Tuesday, 26-Sep-2006 01:08 Email | Share | | Bookmark
Climb @ Batu Caves Sebelum Posa

tunang sopeng (malin),arep & sopeng tgh belay aku
arep dah ready
 
View all 10 photos...
last weekend (23/09/06),aku & wife, arep, sopeng & tunang gi climb kat batu caves. mula2 tu aku ngan sopeng je layan kat nyamuk.start climb pun dah tengahari.raging sopeng, aku suruh pjat satu route yg senang tapi tinggi.terhongeh2 sampai atas hehehehehe .anyway,sampai gak.pastu arep join (baru balik dari main go kart) tapi kitorang tak climb kat nyamuk sebab ujan,hajat nk climb pear tak kesampaian.kitorang pegi kat comic wall.mula2 tu tak tau kat mana,ktorang redah je,abis sume semak kitorang redah .pergh,overhang.layan je, sbab ujan lebat.sure kat area lain takleh climb.layan yang senang2 je.aku redpoint satu route 6b+.later on dak2 delta rovers dtg climb.kitorg blah dalam kol 6,itupun dah pewai.anyway, pasni nk climb sni lagi.overhang dan pendek2 routenye [/img]http://shw.fotopages.com/12249653.html


Wednesday, 13-Sep-2006 09:11 Email | Share | | Bookmark
Climbing World Cup Selection 2006 (25-26/2/2006)

ni ha wallnye
 
observation
View all 9 photos...
1st leg selection utk world cup climbing.event ni buat kat kompleks sukan kampung pandan.ramai otai2 turun time ni.aku stakat lepas prelim je .farida dapat no 4 novice.


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net